sonjanagtegaal.nl Jongerenwerk d.m.v Massage & Coaching

Massage

Massage voor vrouwen
In ons drukke bestaan is het vaak moeilijk om een plek en tijd te vinden om écht te ontspannen, terwijl dat juist zo helend kan zijn. Ik geloof dat lichaam en geest diep met elkaar verbonden zijn en je daarom aan beide aandacht mag besteden. Ik leef en werk vanuit de overtuiging dat we prachtig gemaakt zijn door een liefhebbende God. Vanuit die bron bied ik ontspannende massages aan en neem ik naderhand de tijd om samen met jou te reflecteren. Door je te laten masseren kom je tot rust en ervaar je beter wat er in je lijf omgaat, dat helpt je de focus te leggen op dat wat écht belangrijk is.

In de afgelopen jaren heb ik de sport/welnessmassage opleiding gevolgd bij Instituut Kollaart en verschillende cursussen en trainingen ter verdieping, om per individu steeds de juiste technieken te kunnen vinden en toepassen.

Voordelen van een ontspanningsmassage
Massage biedt je veel voordelen zoals een betere doorbloeding van de huid, bindweefsel en spieren, afvalstoffen worden afgevoerd, je spieren ontspannen en voelen soepeler aan. Je lichaam maakt de gelukshormonen Serotine en Endorfine aan die bijdragen aan een blij en zorgeloos gevoel. Je voelt je na afloop dus minder gestrest. Na een massage zit je vaak lekkerder in je vel en heb je meer rust om de dingen in je hoofd een plekje te geven.
Door te ontspannen en even met je lijf bezig zijn heeft je lichaam de kans om je te laten weten hoe het eigenlijk met je is. Daar zitten we niet altijd op te wachten. Moe zijn komt nooit uit, een verkoudheid onderdrukken we en verdriet kroppen we op. Maar het is het waard om naar te luisteren en er aandacht aan te geven. Zo kun je lichaam en geest de ruimte geven en blijf je beter in balans.

Massage+
Ik bied je graag meer dan alleen een ontspannende massage. Tijdens de massage bid ik in stilte voor je. Na afloop staat er een verfrissend glas water voor je klaar en heb ik tijd en aandacht voor je om samen met jou stil te staan bij wat er bij je opkwam tijdens de massage. Deze reflectietijd is net zo belangrijk als de massage zelf. Je lichaam heeft kunnen ontspannen en er kunnen dingen in je hoofd opgekomen zijn die het waard zijn om aandacht aan te geven. We staan stil bij vragen als; waar sta je, hoe voel je je, wat heb je ervaren. Deze rugmassage en reflectietijd duurt 60 minuten in totaal.

AromaTouch
De AromaTouch™ techniek werkt met 8 essentiële oliën en een vriendelijke aanraking langs de ruggengraat en reflexpunten op de voeten. Met als doel om het herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. AromaTouch™ is een zachte, ritmische aanraking die, door middel van essentiële oliën diep het weefsel binnen dringen en ondersteuning geeft daar waar dat nodig is. Een AromaTouch™ techniek behandeling duurt circa 50 minuten. Een AromaTouch behandeling is zeer ontspannend en ook geschikt voor mensen die niet gemasseerd mogen worden.
LET OP: Sommige oliën zijn fototoxisch. Na behandeling mag je binnen 24 uur niet onder de zonnebank en moet je direct zonlicht zoveel mogelijk vermijden. Niet zonnebaden na afloop dus 🙂

Contra-indicaties
Er kunnen redenen zijn waarom iemand (gedeeltelijk) niet gemasseerd mag worden. Daarom zal ik bij een eerste afspraak wat vragen aan je stellen. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts of behandelaar.

Je mag geen massage ondergaan bij: griep, koorts, ernstige vaatziekten, trombose, hoge bloeddruk, infectieziekten of een hernia. In de eerste drie maanden van zwangerschap is het beter om ook geen massage te boeken.
Bij een hernia is een Aromatouch behandeling wel een goed alternatief.

Ook spataderen zijn een contra-indicatie. In dat geval is een rugmassage altijd mogelijk.