Massage & Reflectie

Ik geloof dat God lichaam en geest samen heeft gemaakt en dat je aan beiden aandacht mag besteden. In drukke tijden met veel dingen aan je hoofd verkrampt je lichamelijk letterlijk. Een ontspannende massage is dan niet alleen nodig voor je lichaam, je zult ervaren dat je ook in je hoofd meer rust en ruimte krijgt. Klinkt misschien tegenstrijdig, maar haal maar eens een paar keer diep adem als je in een stressvolle situatie zit. Als je even bewust met je buik ademt, reageert je lichaam direct. Je schouders ontspannen, je hartslag daalt en de druk in je hoofd neemt hierdoor af. De situatie verandert niet, maar hoe jij erin staat wel!

Met regelmaat een massage is goed voor je algehele gezondheid.
* Het verbetert je doorbloeding, waardoor je afvalstoffen sneller worden afgevoerd
* Je lichaam maakt endorfine, dat is een gelukshormoon, aan en hierdoor voel je je beter
* Je hartslag daalt, ademhaling verdiept en dat maakt je loom en ontspannen
* Je spieren ontspannen en dat geeft je letterlijk meer ruimte

Wanneer je met regelmaat een massage krijgt gaat je lichaam het herkennen en ontspant het zich direct als je op de tafel gaat liggen.

Tijdens de massage lig je geruime tijd onder mijn handen. Ik vind het mooi om je tijdens de massage te zegenen en voor je te bidden. Mijn gebed voor jou doe ik in stilte, zodat je zelf ook je gedachten op God kunt richten of gewoon in stilte bij Hem kunt zijn.
Mijn prioriteit is de massage, ik ben dan ook niet de hele tijd in gebed 🙂 Maar soms heb ik wel een lied in mijn hoofd of een bijbeltekst, vaker bid ik voor de spanning die ik opmerk of gewoon of de Heer je wil zegenen in alles wat je onderneemt.

Na afloop neem ik graag nog even een moment om te praten over hoe je de tijd bij God op deze manier hebt ervaren. Kon je ontspannen? Lukte het je om op God te focussen? Voelde je ergens spanning? Zo kun je nog even stilstaan bij de massage zonder meteen weer de waan van de dag in te vliegen. Maar….als je hier geen behoefte aan hebt, dan ben je vrij om meteen te gaan.

Ik heb gemerkt dat sommige vrouwen heel graag de extra tijd benutten en het als cadeau aan zichzelf ervaren. Zij zien het als even stil staan bij hoe ze in hun vel zitten en trekken lessen uit de reflectie. Andere vrouwen hebben genoeg aan een glaasje water na afloop en reflecteren liever in zichzelf of thuis. En dat is helemaal goed! Mijn doel is dat jij je weer thuis voelt in je lichaam, ontspannen en wel en leert herkennen wat het je te zeggen heeft.

Aromatouch massage

De AromaTouch behandeling is een massage met 8 essentiële oliën en een vriendelijke aanraking langs de ruggengraat en de voeten. Door de zachte herhalingen is deze massage zeer ontspannend en ook geschikt voor vrouwen met rugklachten. Een fijne ontspannende massage die herstellend werkt. Je gaat daarna slaperig en heerlijk geurend naar huis. Duur: 40 minuten.

Massage 30 minuten & reflectie

Deze massage van je rug, schouders, nek en hoofd is heerlijk ontspannend. Ik geloof niet in ontspanning door een harde massage en masseer liever met een zachte stevige hand. Als aanvulling bij de massageolie gebruik ik graag een lekker geurende olie. Deze mag je zelf uitkiezen.
De reflectie duurt 20-30 minuten.

Massage 45 minuten & reflectie

Naast je rug, schouders, nek en hoofd, neem ik ook de achterzijde van je benen mee. De hele dag sta je erop en ze brengen je overal. Als je eenmaal ervaren hebt hoe fijn het is om je benen te laten masseren, wil je niet meer anders!
In plaats van je benen kun je ook kiezen voor de ontspannende gezichtsmassage, maar zolang we nog te maken hebben met het coronavirus is deze optie helaas niet mogelijk.